Huis van het Boek

Liefde voor het boek

Huis van het boek is het museum dat de liefde voor het boek viert. Wie houdt niet van boeken? Dit oudste boekenmuseum ter wereld biedt de bezoeker de kans om middeleeuwse handschriften met handgeschilderde miniaturen op perkament te zien. Eeuwenoude gedrukte boeken in fraaie leren banden en bijzondere moderne boeken gemaakt door kunstenaars. 

Boeken hoeven niet altijd mooi te zijn. De inhoud is natuurlijk belangrijk. Daarom maakt het museum ook tentoonstellingen over de rol van boeken bij grote maatschappelijke veranderingen en hoe ze ons hebben beïnvloed. 

Ben je nieuwsgierig naar de makers van boeken? Volg een workshop en leer iets over letters, papier, illustraties en boekbanden. Of ben je onderzoeker en wil je je verdiepen in de fascinerende collectie? Kijk dan in de online catalogus of maak een afspraak om collectiestukken te bekijken. Ook kun je Vriend van het museum worden. Kijk hiervoor op de vriendenpagina van de website www.huisvanhetboek.nl

Allemaal te zien en te doen in het huis aan de Prinsessegracht in Den Haag waar verzamelaar baron Willem Hendrik van Westreenen van Tiellandt in de 19de eeuw woonde te midden van zijn kostbare boeken.