Kunstmuseum Den Haag

Nalaten aan Kunstmuseum Den Haag

Gehuisvest in het laatste meesterwerk van architect H.P. Berlage, toont Kunstmuseum Den Haag een internationale topcollectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, fotografie, mode en toegepaste kunst; van Delfts blauw tot Claude Monet, van Anton Corbijn tot de grootste collectie Mondriaans ter wereld.

Het bijzondere samenspel van architectuur, kunst en schoonheid maakt een bezoek aan het Kunstmuseum uniek. En die ervaring willen we met zoveel mogelijk mensen delen.

Over Kunstmuseum Den Haag
Kunstmuseum Den Haag kan niet zonder steun en betrokkenheid van particulieren. Dankzij de inzet van een groep kunstliefhebbers werd het museum in 1866 opgericht en kunnen wij tot op de dag van vandaag genieten van de tijdloze schoonheid van het art deco-gebouw van Berlage, de toonaangevende kunstcollectie en de verrassende tentoonstellingen. Dankzij de nalatenschap verzamelaar Salomon Bernard Slijper (1884-1971) bezit het Kunstmuseum de grootste collectie Mondriaans ter wereld.

Tegenwoordig is het Kunstmuseum met zo’n 500.000 bezoekers per jaar een van de best bezochte kunstmusea van Nederland en is het niet meer weg te denken uit ons culturele landschap. Bovendien laat het museum met uitgebreide educatieve programma’s en sociale activiteiten, zoveel mogelijk mensen kunst beleven.

Ook u kunt van betekenis zijn voor Kunstmuseum Den Haag en besluiten het museum in uw testament op te nemen. U kunt dat op twee manieren doen:

- Door een legaat (bijvoorbeeld een bedrag in geld, een percentage van uw toekomstige nalatenschap, een kunstvoorwerp, effectenportefeuille) te bestemmen ten behoeve van het Kunstmuseum, of
- Door te bepalen dat het museum (mede-)erfgenaam wordt. Het museum ontvangt dan (een gedeelte) van uw erfenis en kan uw nalatenschap desgewenst ook afhandelen.

Iedereen die het museum in zijn of haar testament heeft opgenomen betrekken wij graag bij activiteiten van Fonds Kunstmuseum, het initiatief voor particulieren die het museum ondersteunen.

Meer weten? 

Contact­gegevens