Madurodam

In Madurodam beleven bezoekers het mooiste en het beste van Nederland.

Bezoekers komen ogen, maar vooral handen tekort tijdens de ontdekkingsreis door ons land. Jong en oud beleeft samen in Madurodam een dag vol doen, zien, spelen en leren. 

Meer dan een themapark
Op 2 juli 1952 opende Prinses Beatrix Madurodam. Sinds dag één is het meer dan een themapark dat het beste van Nederland laat zien en beleven: het is opgericht als levende herinnering aan oorlogsheld George Maduro én als fondsenwerver voor goede doelen. Via miniaturen, doe-dingen én attracties ontdekken (internationale) bezoekers Nederlandse helden en hoogtepunten en ervaren ze waar Nederland als klein land groot in is.

Madurodam Kinderfonds
Op verschillende manieren wil Madurodam kinderen laten bijdragen aan een beter en mooier Nederland. Zo schenken we via het Madurodam Kinderfonds jaarlijks tussen de 600.000 en 700.000 euro aan projecten voor kinderen. Maar we initiëren ook eigen projecten. Voor, door en met kinderen. 

Met deze projecten willen we kinderen aansporen om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor onze samenleving. We stimuleren hen om zich in te zetten voor een ander. Zo zorgen we voor een verbinding tussen kinderen, tussen groepen en zelfs tussen generaties.

Nationale Kinderherdenking
Als vrolijkste oorlogsmonument ter wereld organiseert Madurodam via de Stichting Nationale Kinderherdenking sinds 2016 jaarlijks de Nationale Kinderherdenking op 4 mei. Door middel van giften en fondsenwerving is de stichting in staat om duizenden kinderen uit heel Nederland op hun eigen manier te laten herdenken en stil te laten staan bij onze vrijheid. Op een eigentijdse en toegankelijke manier maakt Madurodam moeilijke thema's voor kinderen relevant en bespreekbaar.

Kortom: Madurodam is meer dan Nederland in het klein. Het laat op verschillende manieren de geschiedenis, heden en toekomst van Nederland zien en beleven; via het park en onze stichting.  

Contact­gegevens