Het Koorenhuis

Een icoon in de Haagse binnenstad .

Het Koorenhuis is voor jong en oud dé plek in Den Haag voor cultuurbeleving en talentontwikkeling. Een creatieve en culturele hotspot gevestigd in het centrum van Den Haag in een monumentaal gebouw met een rijke geschiedenis die terugvoert naar de 17de eeuw.  

We geloven in de kracht van creativiteit als een tool om te reflecteren op en het vieren van wie we willen zijn als individu en samenleving. We geloven in de noodzaak van elkaar blijven ontmoeten en oude en nieuwe verhalen te blijven ontdekken. Kwalitatieve, maar toegankelijke ruimtes en faciliteiten waar eigenaarschap, co-creatie en ontmoetingen kunnen floreren zijn daarin een cruciale schakel.

Dit doen we onder andere door nieuwe initiatieven op te zetten, zoals het ontwikkelen van een productiehuis Huis voor Makers. Het presenteren en programmeren van nieuwe muziekconcepten zoals Sounds On Saturday valt daar onder. Met dit concept bieden we iedere zaterdag een podium aan opkomend muzikaal talent. Een avond waar plek is voor nieuwe muziek en minder gevestigde artiesten. 

Onze dagelijkse missie is het initiëren en faciliteren van interdisciplinaire, interculturele en interpersoonlijke ontmoetingen tussen makers, bezoekers en de stad. Want wie nieuwsgierig is naar de ander, leert in mensen te vertrouwen.

Voor een volledig overzicht van onze agenda:  klik hier.

Contact­gegevens