Festival De Betovering

Het internationale kunstfestival voor de jeugd.

Festival De Betovering is het jaarlijkse internationale kunstfestival voor de jeugd (2-12 jaar) dat zich afspeelt in Den Haag op bijna alle podia, in de musea en bibliotheken, maar ook in bijvoorbeeld buurttuinen en winkelcentra. De nadruk ligt op de podiumkunsten. Dit negendaags festival vindt plaats tijdens de herfstvakantie. 

De leukste herfstvakantie van Nederland
De Betovering is een cultureel festival waar kinderen uitgedaagd worden, zich suf lachen, ontroerd en verrast worden, op het puntje van hun stoel zitten, zichzelf overtreffen en geïnspireerd raken, en hun fantasie op vol vermogen draait! 

Iedereen is welkom
De doelgroep van het festival is breed samengesteld en omvat kinderen (en (groot-) ouders) uit alle lagen van de bevolking. De Betovering wil zoveel mogelijk kinderen in hun vrije tijd actief en receptief laten genieten van kwalitatief hoogwaardig werk van (deels internationale) professionele kunstenaars, en hen de kracht van de verbeelding laten ervaren. Ze wil hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van een zo breed mogelijk samengestelde groep kinderen.

Het festival maakt zich er sterk voor dat álle kinderen mee kunnen doen, ook kinderen voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien lastig is. Of voor wie kaartjes kunnen betalen, de Nederlandse taal verstaan of prikkels verwerken niet vanzelfsprekend is. De Betovering staat aan het roer van een uniek samenwerkingsverband dat ruim 70 culturele organisaties, maatschappelijke instellingen en bedrijven in Den Haag verbindt.

Contact­gegevens

Andere culturele instellingen